Utilizator (Email)
ParolăAți uitat parola?

Re-expediere a scrisorii de confirmare a înregistrării
Noutăți și evenimente Clubul Liberal Franta
Perspectivele integrării R. Moldova în UE, analizate în Franţa
Publicat de : Clubul Liberal Franta, Duminică, 15 iulie 2012 | Semnalează un abuz
Câteva zeci de persoane, lideri şi reprezentanţi ai mai multor Asociaţii ale basarabenilor din Franţa au participat la o dezbatere publică la tema „Rolul diasporei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova: realităţi şi perspective”.

Pe data de 10 iulie 2012 la Paris a avut loc Conferința / Dezbatere publică la tema : „Rolul diasporei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova: realități și perspective”. Evenimentul a fost organizat de către Clubul Liberal Franța, la el au participat cîteva zeci de persoane – originari din Republica Moldova, lideri și reprezentanți ai mai multor asociații ale basarabenilor din Franța. În alocuțiunea sa de deschidere, ES dl Oleg Serebrian, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză, a efectuat o trecere în revistă a caracteristicilor comunității persoanelor originare din Republica Moldova, stabilite cu traiul în Franța. Au fost discutate în detaliu evoluțiile recente în privința liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană. În continuarea dezbaterilor, membrii Clubului Liberal Franța au prezentat publicului rezultatele unor studii referitor la perspectivele integrării economice și politice a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Astfel, Dumitru Vicol s-a referit la avantajele evidente ale unei integrări economice în UE, în comparație cu riscurile alipirii țării noastre la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, speculată în ultimul timp de către unii politicieni reacționari de la Chișinău. Doina Guzun a prezentat publicului evoluțiile politice ale procesului de integrare din ultimii ani, accentul fiind pus pe avantajele Politicii Europene de Vecinătate și pe problema separatismului transnistrean în acest context.

Participanții la dezbateri au avut posibilitatea să-și expună viziunile în privința rolului care ar trebui să fie asumat de către comunitatea cetățenilor moldoveni emigrați, pentru a accelera procesul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Seria de Conferințe / Dezbateri publice tematice organizate de către Clubul Liberal Franța va fi continuată în toamna acestui an.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat:
Utilizator (Email)

Parolă
Înregistrează-te

Alte înregistrări
Publicat de : Clubul Liberal Franta, Marţi, 22 mai 2012 , 0 comentarii
Pagina în sus
Diaspora moldovenească în imagini
Concert Adrian receanu de Ziua Basarabiei, 2010
Diasporele moldoveneaști din alte tări
Austria
Azerbaidjan
Belarus
Belgia
Bulgaria
Canada
Cehia
Estonia
Germania
Grecia
Israel
Italia
Kazahstan
Letonia
Liban
Lituania
Marea Britanie
Moldova
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Rusia
Spania
SUA
Suedia
Ucraina
Ungaria
Proiect finanţat de Uniunea Europeană

Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a perteneriatului de Mobilitate UE-Moldova

 

Acest site a fost elaborat cu susţinerea Uniunii Europene. Conţinutul sitului este responsabilitatea totală a autorilor şi nu reflectă sub nici o formă viziunile Uniunei Europene.

Instrumentul European de
Vecinătate şi Parteneriat


Web-design & programarea — MoldData


© 2011 Diaspora moldovenească.
Biroul Relaţii Interetnice al Republicii Moldova
Proiect implementat de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea în Moldova
Proiect implementat în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova

DESPRE SITE  |  BANNERE DIASPORA MOLDOVENEASCĂ  |  CONTACTE  |  TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE  |  ÎNTREBĂRI FRECVENTE   |  GHID - EDITOR

ipv6 ready